Camping bij Carnac

Carnac is een charmante badplaats in Zuid-Bretagne, en wereldberoemd voor zijn rijen stenen. Maar niet alleen! Ontdek wat u nog meer te wachten staat tijdens een vakantie op de camping, in de buurt van Carnac!

Carnac, zijn stranden en zeeboulevard


Voordat u meteen naar de beroemde rijen stenen van Carnac gaat, raden wij aan om eerst even de sfeer van de bekende badplaats te proeven. De badplaats met zijn 5 stranden, waar in de zomer veel te doen is, is ook bekend voor zijn thalassotherapiecentrum en casino. Dus ga na een duik in de zee even wandelen over de boulevard van het strand, bewonder de historische villa's aan de zeeboulevard, en geniet op een zonnig terrasje van een schaaltje verse oesters. De kreek van Pô, genesteld in de baai van Quiberon, tussen Carnac en Plouharnel, is de bakermat van de iconische platte oester uit Morbihan. Met een wandeling over het douanepad kunt u de natuurlijke rijkdommen ontdekken van deze locatie, beschermd als Natura 2000 gebied, waar generaties producenten elkaar aflossen om oesters met een ongekende smaak te kweken.

De grootste verzameling menhirs ter wereld!


Met bijna 3 000 megalieten bezit het zuiden van Morbihan, en in het bijzonder het gebied rond Carnac, de grootste concentratie hunebedden en menhirs ter wereld, die hier meer dan 6 000 jaar geleden neergezet zijn. De rijen stenen van Ménec bestaan uit 1099 menhirs onderverdeeld in 11 lanen, waarvan de hoogste bij 4 meter zijn. Wat verder kunt u kennismaken met de Tumulus Saint-Michel, een enorme grafheuvel uit het neolithicum, met op de top een kapelletje. Het uitzicht op de baai van Quiberon is prachtig. Tot slot kunt u Carnac niet verlaten zonder een bezoekje aan het Prehistorisch museum (Musée de Préhistoire), waar één van de grootste prehistorische collecties van Europa te bewonderen zijn.

Boek uw accommodatie op een camping vlakbij Carnac


U wilt graag genieten van de gezelligheid van een camping, in een accommodatie van alle gemakken voorzien om Carnac en Morbihan te bezoeken? Onze 3-sterren Camping l'Atlantys ligt op 50 minuten met de auto van Carnac. Een ideaal vertrekpunt om de Megalietenkust te gaan bezoeken, die zich uitstrekt van het schiereiland Quiberon tot de Golf van Morbihan. Want de rijen stenen van Carnac zijn dan wel de bekendste, maar er zijn vele andere opmerkelijke menhirs, hunebedden en grafheuvels te bezichtigen: Cairn van Gavrinis, de reuzen van Kerzerho, grafheuvel van Tumiac in Arzon (tevens bekend als "Heuvel van César") en ook het hunebed van Crucuno in Plouharnel, om er maar enkele te noemen.

 
Meer
Word lid van ons op Facebook Bezoek de blog van de camping Bekijk de camping op video Zaalverhuur op de camping
Camping l'Atlantys ***Fort Bloqué - Boulevard des sables blancs
56270 Ploemeur
Tel. : 00 33 2 97 05 99 81 - Fax : 00 33 2 97 05 95 78
E-mail : info@camping-atlantys.com

gps-coördinaten : 47.728142,-3.494007